IMAP Netherlands begeleidt Dataplace BV bij de verkoop aan Eurofiber Group

De Eurofiber Group heeft met de aandeelhouders van Dataplace overeenstemming bereikt om 100% van de aandelen over te nemen. Dataplace werd bij de transactie onder meer bijgestaan door de corporate finance experts van IMAP Netherlands.

Rotterdam – De Eurofiber Group heeft met de aandeelhouders van Dataplace overeenstemming bereikt om 100% van de aandelen over te nemen. Met deze acquisitie voegt Eurofiber een tweede datacenter toe. Het concern verstevigt hiermee haar positie in de regionale datacenter markt. De eigenaar en oprichter van Dataplace, Gerben van der Veen, gaat vanaf heden leiding geven aan de datacenter activiteiten binnen de Eurofiber Group.
Dataplace werd bij de transactie onder meer bijgestaan door de corporate finance experts van IMAP Netherlands.

Dataplace exploiteert sinds begin 2011 een regionaal TIER III-datacenter in Alblasserdam. Het datacenter, dat gericht is op de Randstad en het Rijnmondgebied, vormt een perfecte aanvulling op de bestaande datacenter activiteiten van Eurofiber in de regio Utrecht. Beide datacenters bevinden zich op een ideale afstand van elkaar om als twin locaties op te treden. Zowel nieuwe als bestaande klanten van Dataplace en Eurofiber zullen van deze krachtenbundeling profiteren. Gezien de ambitie van de aandeelhouders van Dataplace was het buitengewoon belangrijk dat de onderneming werd verkocht aan een partij die zorg kon dragen voor autonome groei en continuïteit vanuit de bestaande basis.

Eurofiber Group is een leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Met een eigen glasvezelnetwerk en veilige datacenters biedt Eurofiber bedrijven, overheden en non-profitorganisaties een toekomst vaste infrastructuur. Sinds de oprichting in 2000, breidt Eurofiber haar glasvezelnetwerk continu uit. Met meer dan 25.000 kilometer glasvezel, dat vele eindklanten en meer dan 100 datacenters verbindt, strekt het netwerk zich uit over Nederland en België tot in Duitsland.

IMAP Netherlands, een corporate finance specialist met kantoren in Rotterdam en Amsterdam, heeft de aandeelhouders van Dataplace begeleid bij de transactie. De M&A adviseurs van het bureau bieden opdrachtgevers financieel en strategisch corporate finance advies, en richten zich voornamelijk op middelgrote bedrijven. Dataplace werd bijgestaan door Remco Schouten, Wiebecor Wijbrandi en Daan Zandbergen (IMAP Netherlands) en Jeroen Bleeker (Janssen Broekhuysen Advocaten). Maurits de Haan en Tessa Rozendal (Houthoff Buruma) adviseerden koper Eurofiber Group.

Bekijk het volledige Persbericht Dataplace 29082016 hier.