“IMAP Netherlands adviseert Travel Health Group bij investering door BB Capital.”

IMAP Netherlands adviseert Travel Health Group bij investering door BB Capital.

BB Capital neemt belang in Travel Health Group

Investeringsmaatschappij BB Capital, bekend van Roompot-oprichter Henk van Koeveringe, heeft een belang verworven in Travel Health Group, leverancier van anti-insecten producten waaronder het premiummerk Care Plus. Het in Almere gevestigde THG krijgt met de investering de mogelijkheid om haar positie als marktleider in anti-insectensprays en zalven en gezondheidsbescherming verder uit te bouwen.

Travel Health Group biedt met werkmaatschappij Tropicare en het merk Care Plus diverse middelen die reizigers en vakantiegangers moeten beschermen tegen insectenbeten.

De producten worden al verkocht in Europa via een retailnetwerk en een internationale webshop. Doel is de huidige omzet van €10 mln in vier jaar te verdubbelen.

Over Travel Health Group

THG werd in 1988 onder de naam Primmed BV opgericht als een farmaceutische groothandel in reizigersvaccins. In 1992 werden de labels Tropicare en Care Plus geïntroduceerd. Het doel van THG is om reizigers te ontzorgen door middel van educatie, informatie en de best werkende producten. Inmiddels heeft THG 16 medewerkers en verkooppunten in 30 landen.

Over BB Capital

De Haagse investeringsmaatschappij BB Capital participeert in groeiende Nederlandse MKB-ondernemingen uit diverse sectoren, waaronder onderwijs, zorg, ICT en zakelijke dienstverlening. Naast THG heeft het private-equityhuis onder meer online retailer Drogisterij.net en The Net Company, een verhuurder van computeroplossingen, in de investeringsportefeuille.

Het dealteam van IMAP Netherlands bestond uit: Balthazar den Breems, Cees van Vliet en Asena Kessaf.

Balthazar den  Breems: “Dit is voor BB Capital en Travel Health Group een prachtige kans om de onderneming internationaal uit te bouwen”.