IMAP Netherlands adviseert Koning & Hartman bij de verkoop van Koning & Hartman Network Services aan Standard Investment.

IMAP Netherlands adviseert Koning & Hartman bij de verkoop van Koning & Hartman Network Services aan Standard Investment.

Koning & Hartman heeft een historie van ruim 120 jaar. Zij zijn actief in o.a. openbaar vervoer, water, energie, overheid, maakindustrie (OEM), industrie, openbare orde & veiligheid en financiële dienstverlening. Zij adviseren, ontwerpen, leveren, implementeren, onderhouden en beheren. Met ruim 600 medewerkers is Koning & Hartman is uitgegroeid tot een toonaangevende technologie bedrijf voor de Telecom / ICT en Industrie.

Het bedrijf vindt haar oorsprong bij Geveke Electronics, later bekend als Getronics. In 2005 werd Koning & Hartman een zelfstandige onderneming op het gebied van Telecom / ICT en Industrie en in 2008 werden de bedrijven Square en NKM overgenomen. In april 2012 nam Koning & Hartman de telecomactiviteiten over van Burgers Ergon BV, waarmee de positie van Koning & Hartman als belangrijke speler op de voice-markt verder verstevigd is.

Eind 2012 tekende Koning & Hartman een overeenkomst met KPN waardoor Koning & Hartman als outsourcing partner van KPN voor de installatie en onderhoudswerkzaamheden van telefonie- en datasystemen gaat zorgen. In 2014 werd telecomspecialist RadioAccess door Koning & Hartman overgenomen, waardoor de positie van Koning & Hartman op de markt van de indoor mobility verder is versterkt.

Rol IMAP Netherlands
IMAP Netherlands vond voor Koning & Hartman een geschikte kandidaat om de activiteit Network Services (vroegere NKM)af te stoten, zodat Koning & Hartman zich verder kan concentreren op haar core activiteiten. IMAP Netherlands heeft Koning & Hartman bij het gehele proces begeleid. Het dealteam van IMAP Netherlands bestond uit: Axel Fuhri Snethlage en Daan Zandbergen.

Quote Axel Fuhri Snethlage:
“Koning & Hartman richt zich vooral op de actieve laag van de telecom infrastructuur, terwijl de activiteiten van Netwerk Services vooral de passieve laag van de telecom infrastructuur (het aanleggen van het netwerk) betroffen. We hebben al veel transacties gedaan in dit segment en kennen de dynamiek van de markt dus goed. Netwerk Services is een gerenommeerd bedrijf met mooie klanten en goed management. Voor kopers een goed uitgangspunt om de onderneming verder uit te bouwen”

Standard Investment neemt per 11 april 2017 Network Services over van Koning & Hartman.

Quote samenwerking:
IMAP is een professionele organisatie die de markt waarin Koning & Hartman zich bevindt goed kent en goede connecties heeft. Oswald Coene, CEO Koning & Hartman heeft de samenwerking met Axel Fuhri Snethlage en Daan Zandbergen is als zeer constructief en professioneel ervaren.