Transacties

<< Vorige   [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7]   Volgende >>
Sector: jaar:
 

Eurofiber

Eurofiber

IMAP DB&S begeleidt Dataplace bij verkoop aan Eurofiber Group

Achtergrond:

  • Transactie: Dataplace
  • Sector: High Tech / Datacenters
  • Koop/Verkoop: Verkoop

Klant:

Dataplace exploiteert sinds begin 2011 een regionaal TIER III-datacenter in Alblasserdam. Dataplace is geen leverancier voor haar klanten maar een partner. Door intensieve contacten en ondersteuning begeleidt Dataplace de outhousing van ICT apparatuur. Ook in RFI & RFP-trajecten of marktconsultatie inzake outhousing bieden zij een jarenlange expertise en ervaring op het gebied van datacenters aan. Het datacenter, dat gericht is op de Randstad en het Rijnmondgebied, vormt een perfecte aanvulling op de bestaande datacenter activiteiten van Eurofiber in de regio Utrecht. Beide datacenters bevinden zich op een ideale afstand van elkaar om als twin locaties op te treden.

Rol IMAP DB&S:

IMAP DB&S Corporate Finance heeft Dataplace bij het gehele verkoopproces begeleidt. De adviseurs Remco Schouten, Wiebecor Wijbrandi en Daan Zandbergen hebben Dataplace op financieel en strategisch niveau in het proces bijgestaan.

Resultaat:

De Eurofiber Group heeft 100% van de aandelen van Dataplace overgenomen. Met deze acquisitie voegt Eurofiber een tweede datacenter toe. Het concern verstevigt hiermee haar positie in de regionale datacenter markt. Zowel nieuwe als bestaande klanten van Dataplace en Eurofiber zullen van deze krachtenbundeling profiteren. De eigenaar en oprichter van Dataplace, Gerben van der Veen, gaat vanaf heden leiding geven aan de datacenter activiteiten binnen de Eurofiber Group.

Quote:

“In onze keuzeproces voor een M&A-specialist waren de senioriteit, de betrokkenheid en het track record van IMAP DB&S de doorslaggevende factoren. De samenwerking met de adviseurs was prettig, ik vond het fijne adviseurs om mee te werken. Vooral de klankbordfunctie, het spiegelen en sparren heb ik als prettig ervaren. Dankzij IMAP DB&S hebben wij op de juiste wijze vorm gegeven aan de toekomststrategie van onze onderneming.” (Gerben van der Veen, Managing Director).

 

Dataplace
Van Coulsterweg 6
2952 CB  Alblasserdam
www.dataplace.nl