Sectordeskundigen

Sectordeskundigen

H.A. Verwoert (Agrifood)

Een brede ervaring op het gebied van besturen, managen en ondernemen. Na 22 jaar Koninklijke Fruitmasters, waarvan 12 jaar directievoorzitter, ben ik vanaf 2010 zelfstandig ondernemer geworden met een eigen adviespraktijk en ben ik bezig met de opzet van een eigen zorgonderneming. Een van onze kinderen heeft een ernstige verstandelijke beperking en mijn vrouw en ik menen haar en 23 anderen een goede toekomst te kunnen gaan bieden in een door ons zelf te ontwikkelen zorglandgoed.

Vanuit mijn adviespraktijk houd ik me bezig met een achttal commissariaten en adviseursrollen bij verschillende ondernemingen. Verder heb ik een rol in het openbaar bestuur. Mijn nationale en internationale ervaring van zowel het coöperatieve als het reguliere bedrijfsleven, evenals het zorgvuldig opgebouwde netwerk van zowel Nederlandse als internationaal opererende bedrijven en managers, zijn daar erg behulpzaam bij.

Huidige functies: DGA van Zorglandgoed Bloemfonteijn, voorzitter Raad van Commissarissen C4C, voorzitter Greenport Gelderland, voorzitter Raad van Commissarissen Service2Fruit, voorzitter Raad van Commissarissen Heyde Hoeve, Bestuurder bij GPM Seafood, Bestuurslid bij Sitrac, Wethouder (deeltijd) gemeente Neerijnen, Voorzitter Bedrijvenkring Groot Geldermalsen, Voorzitter Stichting 4-Stromenland, Commissaris bij Zetsolutions (namens ZLTO/NCB), lid van de AVA van Streekselecties (namens ZLTO/NCB) en enkele adviseurschappen bij diverse ondernemingen.

J. van der Spek (Telecom)

Na mijn HBO studie Elektrotechniek, afstudeerrichting Telecommunicatie, aan de HTS in Rotterdam, ben ik in dienst getreden bij Van Eijk Telecommunicatie BV. Daar ben ik van calculator, via diverse functies, doorgegroeid naar directeur. Na een 3-tal andere bedrijven, heb ik laatst gewerkt bij Gebr. Vd Donk BV, waarvan ik de laatste 6,5 jaar DGa ben geweest. De activiteiten bestonden in het realiseren van ondergrondse netwerken voor Energie, Water en Telecommunicatie. In deze markten ben ik bijna 40 jaar werkzaam geweest, waarvan 25 jaar op directie niveau. De Telecommunicatie sector heeft vanouds mijn technische interesse, waarbij de laatste 20 jaar de glasvezeltechniek een belangrijke rol heeft gespeeld.

Ik heb 25 jaar ervaring in het aansturen, als algemeen directeur, van middelgrote en grote organisaties (Max. 750 fte) in al haar facetten. Daarbij ben ik in staat gebleken om, tot 2 maal toe, een organisatie om te turnen van uitvoerend bedrijf naar een bedrijf dat “ontwerpt, bouwt en beheert”. Daarbij zijn markt, strategie, automatisering en PR steeds mijn persoonlijke portefeuilles geweest.